Forside » Julestads » Julehjerte med hæklet kant

Julehjerte med hæklet kant

DIY: Julehjerte med hæklet kant

Dette søde julehjerte er meget nemt at lave og pynter så fint, i både vindue og på juletræet.  Det eneste du skal bruge er karton, garn, hæklenål (til dette hjerte er der brugt str 4) og en hulmaskine.

 
Julehjerte i kartonStart med at tegne et hjerte på et stykke karton. Du kan vælge hvilken som helst farve karton.

 

 

 

 

 

 

 

Julehjerte i kartonKlip herefter hjertet ud.

 

 

 

 

 

 

 

Julehjerte i kartonLav huller med en hulmaskine hele vejen rundt i hjertet.

 

 

 

 

 

 

 

Julehjerte i kartonHullerne skal være ca 0,5-1 cm inde i hjertet og der skal være ca 0,75 mm afstand ml hullerne.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3233 5Tag garn og hæklenål. (Du kan vælge hvilken som helst farve garn du vil. Her er der brugt Hjertegarn – i en lysgrøn farve) Kør hæklenålen igennem hullet i toppen af hjertet og fang garnet på bagsiden. Før det herefter igennem hullet.

 

 

 

 

 

 

Julehjerte i kartonKør garnet op langs forsiden af hjertet og fang igen garnet på bagsiden og kør igennem løkken der er dannet. Hækl en ekstra maske ud af den du får, så det ser ud som på billedet.

 

 

 

 

 

 

Julehjerte i kartonKør garnet en gang rundt om hæklpinden og kør herefter hæklpinden igennem det næste hul i hjertet og hent garnet på bagsiden. Træk det igennem hullet. Nu har du 3 masker på din hæklpind, som vist på billedet. Træk garnet igennem den første maske, så du stadig har 3. Træk derefter garnet igennem de 2 første masker, så der nu kun er 2 masker. Træk tilsidst garnet igennem de 2 masker, så du kun har en maske tilbage på hæklpinden. Herefter kører du igen garnet en gang rundt om hæklpinden og stikker den igennem det samme hul i hjertet som før. Gentag masken fra før. Jeg har brugt 3 eller 4 masker, i samme hul hele vejen rundt i hjertet.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=OXx8JEENsXc[/youtube]

 

 

Julehjerte i kartonNår du er kommet hele vejen rundt, trækker du løkken igennem sig selv, for at hæfte og binder den ende sammen med “start-enden”. Så skulle det meget gerne se sådan herud og være klar til at hænge op.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.