Forside » Orkis » Hjerte i Orkis

Hjerte i Orkis

Orkis Hjertekreativius-2356

Dette søde hjerte i orkis er lige til at gå til. Uanset om du er nybegynder eller øvet, kan du sagtens lave dette hjerte. Det kan bruges til at hænge på juletræet eller i en troldhassel, hvis man har en sådan. Med orkis er stort set alle opskrifter gentagelsens kunst. For at det ikke skal blive for forvirrende, har jeg valgt at udpensle alle trinene, selvom mange af dem er ens, så er du aldrig i tvivl om hvor langt du er kommet.

Du skal bruge: En skytte, en hæklenål og rødt, tyndt hæklegarn.

Orkis hjerte beskrevet:

Trin 1: Start med at lave en ring af *4 knuder og 1 pirouette*. Gentag fra *-* 3 gange. Slut af med 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 2: Slå en ny ring op af *4 knuder og 1 pirouette*. Gentag fra *-* 3 gange. Slut af med 4 knuder. Træk ringen sammen. (Sørg for at køre den første knude, så tæt på den foregående ring som muligt.)

Trin 3: Gentag trin 2, så du i alt har 3 ringe.

Trin 4: Vend nu arbejdet og lav en bue, bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 5: Vend arbejdet og lav en ring igen. Lav 4 knuder, men i stedet for at lave en piroutte, skal ringen nu hæftes sammen med den foregående ring. Det gør du ved, at køre hæklenålen igennem den sidste piroutte på foregående ring, hiv tråden fra den ring du er igang med igennem piroutten og før skytten igennem. Stram nu garnet til igen, så har du hæftet den sammen. Lav så 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 6: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 7: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 8: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 9: Denne ring skal hæftes på de 2 foregående ringe. Først 4 knuder, hæft ringen på den sidste piroutte på ringen fra trin 7 (altså den sidste ring du har lavet), 4 knuder, hæft ringen på den midterste piroutte på ringen fra trin 5, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 10: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 11: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 12: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 13: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 14: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 15: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 16: Vend arbejdet og lav en bue bestående af *4 knuder, 1 piroutte*. Gentag fra *-* 3 gange. Slut af med 4 knuder. Denne bue er bunden af hjertet – derfor er den anderledes end de andre og det betyder også, at du nu er halvvejs.

Trin 17: Denne ring skal hæftes fat i de 2 sidste piroutter på den foregående ring. Lav 4 knuder, hæft fat på den sidste piroutte på den foregående ring, lav 4 knuder, hæft fat på den midterste piroutte på den foregående ring, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 18: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 19: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 20: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 21: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 22: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 23: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 24: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 25: Vend arbejdet og lav en ring. 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring (som beskrevet i trin 5). Fortsæt med 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder, 1 piroutte, 4 knuder. Træk ringen sammen.

Trin 26: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 27: Denne ring skal hæftes på de 2 foregående ringe og den allerførste ring du lavede. Lav 4 knuder, hæft ringen sammen med den sidste piroutte på foregående ring, lav 4 knuder, hæft ringen sammen med den midterste piroutte på ringen fra trin 23, lav 4 knuder, hæft ringen sammen med den første piroutte på den allerførste ring du lavede, fra trin 1, slut af med 4 knuder og træk ringen sammen.

Trin 28: Vend arbejdet og lav en bue bestående af 4 knuder, 1 piroutte og 4 knuder.

Trin 29: Klip garnet og bind de 2 ender sammen, helt tæt på arbejdet.

Trin 30: Du kan vælge at klippe garnet af, når du har bundet enderne sammen, eller du kan gøre som på billedet, hvor jeg har bundet de hæftede ender sammen i toppen, så hjertet kan hænges op.

Rigtig flot! – du har lavet dit første orkis hjerte.

 

2 kommentarer

 1. Merete S. Rasmussen

  Hej jeg er ny i orkis, og jeg kan lave ringe og buer, jeg øver mig en del. Jeg bruger skytte og mit spørgsmål er : du skriver at du binder knuder når du er færdig, sådan hæfter du enderne – eller hvis det skal hænge binder du enderne sammen i toppen.
  Hvilke knuder bruger du til at hæfte med – jeg bruget nogle forkerte åbenbart da de gik op igen.

  • Hej Merete.

   Undskyld det sene svar. Det er ved at være noget tid siden, jeg selv har haft gang i mit orkis, men jeg laver bare 2-3 helt alm. knuder ovenpå hinanden for at hæfte enderne sammen. Holder det ikke, når du gør det sådan?

   Med venlig hilsen

   Janni // Kreativius

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.