Forside » Hækling » Hjemmelavet suttesnor

Hjemmelavet suttesnor

En suttesnor er en lille praktisk ting, som alle der bliver forældre første gang, finder ud af, de bare må eje. Når man nu ved det, så er det da bare med at finde garnet frem og lave en hjemmelavet én af slagsen, hvis der er nogen i omgangskredsen, der skal have en lille. Det er et lille nemt projekt, men det er en gave der giver glæde. Det vigtigste at huske, når du laver en suttesnor er, at den max må være 22 cm lang – ellers kan baby få den om halsen og blive kvalt.

Materialer: Til denne er der brugt Red heart-baby garn, som bl.a. fåes i Kvickly, en strikkelise (kan stort set købes i alle hobbyforretninger) og en hæklenål og en trykknap. Derudover en “clips”, så suttesnoren kan sættes fast. Stof2000 har stort set alt indenfor de clips, både de helt almindelige, men også nogle nye med børnemotiver.

Suttesnor beskrevet:

Trin 1: Kør begge farver garn igennem strikkelisen og slå maskerne op.

SuttesnorTrin 2: Kør skiftevis en omgang i blå og derefter en omgang i hvid. Fortsæt sådan, til arbejdet måler omking 26 cm.

kreativius-2371Trin 3: Klip garnet og luk maskerne af. Træk snoren ud af strikkelisen.

Trin 4: Lav et lille buk omkring 4 cm inde (så bliver suttesnoren kun 22 cm), som vist på billedet ved trin 3.

Trin 5: Brug endesnorene til, at sy din trykknap fast med.

Trin 6: Når trykknappen er syet fast, har du dannet “løkken” som skal køres igennem sutten. Nu skal du have sat clipsen fast, så suttesnoren også kan sidde fast på tøjet. Brug igen endesnorene til at slå omkring clipsen, så mange gange, som du vil. Hæft tilsidst garnet på suttesnoren.

suttesnorFlot! – du har lavet en suttesnor!

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.