Forside » Hækling » Hjemmelavet bogmærke

Hjemmelavet bogmærke

Jeg skulle give en bog i gave, men da jeg altid selv mangler bogmærker, tænkte jeg, at jeg skulle lave et bogmærke og lægge ind i bogen. Resultatet skal selvfølgelig deles her.

Materialer: I Bog og Ide, fandt jeg en lille hulmaskine, til 10 kr! Den kan kun lave et hul af gangen, tilgengæld kan den fåes både som hjerte, stjerne og som almindeligt rundt. På mit bogmærke har jeg brugt den almindelige runde. Karton, skal du også bruge (jeg købte en pakke af den slags de bruger til kort), garn, hæklenål str. 2.5.

Bogmærke beskrevet:

Trin 1: Klip dit karton til i passende størrelse.

Trin 2: Stempel hullerne ud hele vejen rundt. Ca. 1 cm i mellem hvert hul er passende, med den hulmaskine fra Bog og Ide.

Trin 3: Skriv en hilsen, lim et foto  på – pynt kortet som du har lyst til. Da gaven var en dåbsgave, synes jeg et Peter Plys-citat passede helt perfekt til mit bogmærke. (Det er vigtigt, at du har stemplet hullerne ud, inden du pynter kortet, så du ikke lige pludselig mangler tekst eller lign. bagefter)

Trin 4: Nu skal kanten på kortet hækles. Start i det første hul efter et hjørne. (Se evt. denne guide, for at se hvordan du starter med garnet, men i stedet for dobbelt stangmasker, skal du kun hækle halve stangmasker) Afhængig af afstanden mellem hullerne, skal du hækle ekstra halvstangmasker. Jeg har hæklet 4-5 i hvert hul.

Trin 5: Når du har hæklet halve stangmasker i det første hul, hækler du (så afstanden passer) 2 luftmasker og laver så halve stangmasker ned i næste hul. Fortsæt sådan til du kommer til det sidste hul inden hjørnet.

Trin 6: Ved hjørnet har jeg hæklet 14 luftmasker. Det giver en kæde af luftmasker, som du runder hjørnet med.

Trin 7: Fortsæt med trin 5-6 indtil du har hæklet en kant hele vejen rundt om dit kort/bogmærke. Ved den sidste kæde, afslutter du med en kædemaske ned i allerførste maske i første hul. Bryd garnet og hæft enden.

kreativius-bogmærke

Mit færdige resultat blev som vist på billedet.

Jeg overvejer selv, at lave de her til jul, også bare gøre kortet bredere. (Evt. købe den hjerteformede hulmaskine) og så lave hjemmelavede julekort i år.

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.