Forside » Hækling » Hæklet stjerne

Hæklet stjerne

hæklet stjerne kreativius-2471Denne søde lille stjerne, har været noget af et projekt, men den er blevet så fin. Den lille stjerne bliver til 3-5 stjerner, der skal samles til en barnevognskæde. Indtil de sidste stjerner bliver hæklet, må der lige laves en guide, så andre kan komme i gang med deres eget lille hyggeprojekt. Den kan også laves i julefarver og evt brodere ordet JUL på, så du har lidt ekstra hjemmelavet pynt til træet. Mulighederne er mange og stjernen er virkelig nem at lave. Den består (stort set) kun af fastmasker og der kan vi allesammen være med.

Hæklet stjerne beskrevet:

Trin 1: Lav en magic loop med 10 fastmasker. Træk sammen.

Trin 2: Hækl 2 fastmasker ned i hver maske. ( i alt 20 masker)

Trin 3: Hækl *1 fastmaske, 1 fastmaske, 1 fastmaske, 2 fastmasker* i maskerne på forrige runde. Gentag fra *-* til du har været omgangen rundt. (i alt 25 masker)

Trin 4: Hækl *1 fastmaske, 1 fastmaske, 1 fastmaske, 1 fastmaske, 2 fastmasker* i maskerne på forrige runde. Gentag fra *-* til du har hæklet omgangen rundt. (i alt 30 masker)

Trin 5-7: Hækl *1 fastmaske, 1 fastmaske, 1 fastmaske, 1 fastmaske, 2 fastmasker* i maskerne på forrige runde. Gentag fra *-* til du har hæklet omgangen rundt. Det skulle gerne slutte med, at du har 50 masker hele vejen rundt, efter omgang/trin 7. Nu skal du i gang med at hækle stjernespidserne.

Stjernespidsen beskrevet:

Trin 8: Fortsæt fra omgang 7. Hækl 10 fastmasker og slut af med en luftmaske til at vende på.

Trin 9: Vend arbejdet. Lav en indtagning med de første 2 masker. Hækl 6 luftmasker og lav en indtagning med de sidste 2 masker. Slut af med en luftmaske til at vende på.

Trin 10: Vend arbejdet. Lav en indtagning med de første 2 masker. Hækl 4 luftmasker og lav en indtagning med de sidste 2 masker. Slut af med en luftmaske til at vende på.

Trin 11: Vend arbejdet. Lav en indtagning med de første 2 masker. Hækl 2 luftmasker og lav en indtagning med de sidste 2 masker. Slut af med en luftmaske til at vende på.

Trin 12: Vend arbejdet. Lav en indtagning med de første 2 masker. Lav en indtagning med de sidste 2 masker. Slut af med en luftmaske til at vende på.

Trin 13: Vend arbejdet. Lav en indtagning af de 2 masker. Lav en luftmaske til at vende på.

Trin 14: Vend arbejdet. Hækl fastmasker ned langs siden på stjernespiden. Når du kommer til bunden, hvori den sidste af de 10 første fastmasker på stjernen er, slutter du af med en kædemaske i den maske.

Gentag trin 8-14 til du har været hele omgangen rundt og har lavet 5 stjernespidser. Klip garnet.

Nu har du lavet den ene side af stjernen. Så nu skal den anden side laves, magen til den første. Lav trin 1-14 igen.

Montering beskrevet:

Trin 15: Når du har lavet de 2 stjernesider. Ligger du dem ovenpå hinanden og ligger alle enderne ind midt i mellem de 2. Så slipper du nemlig for at hæfte en helt masse garn.

Trin 16: Træk garn igennem en maske på hver side af stjernen, for at danne en løkke og begynd at hækle de 2 sider sammen med fastmasker. Dette kan eventuelt gøres med en anden farve garn, for at give det lidt spil.

Trin 17: Når der kun er en enkelt side tilbage, der skal hækles sammen, skal du have proppet fyld i den. Her er der bare brugt lidt fyld fra en monteringspude. Sørg for at få proppet ud i spidserne. inkl den sidste spids, du ikke har hæklet helt sammen.

Trin 18: Hækl den sidste side sammen og klip garnet. Denne ende kan bruges til at danne en løkke, som stjernen kan hænges i.

Flot lavet!

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.