Forside » Hækling » Hæklet sommerhat

Hæklet sommerhat

Min dejlige niece ønskede sig en hæklet sommerhat og som fasters eneste guldklump, måtte jeg jo naturligvis efterkomme sådan et ønske. Jeg fandt en opskrift på sommerhatten her – jeg var dog nødt til at ændre i den undervejs, da jeg hækler meget stramt, men opskriften er fin og nem at følge til andre hæklere.

Materialer

Jeg har brugt Drops loves you no. 7 (bomuldsgarn). Jeg har brugt 3 forskellige farver, så der var til pynt på hatten også. Man bruger ikke meget garn til opskriften. Jeg har ikke engang brugt et helt nøgle til den største hat. Derudover skal der bruges en stoppenål og hæklenål str. 3.0.

Sommerhatten

Jeg hækler som sagt rigtig stramt, så jeg måtte ligge ekstra omgange til. Derudover lavede jeg skyggen lidt anderledes, da jeg ikke ville have den skulle bukke op. Jeg hæklede omg. 1-3 ( i skyggen), som opskriften siger, men lavede derefter 2 omgange bare med fastmasker hele vejen rundt.

Pynten

Jeg gik på youtube og fandt et par gode videoer til blomsterpynt, men jeg bestemte mig tilsidst for at lave blomsterne fra denne video. Videoen er nem at følge og opskriften er faktisk meget simpel.

Den ene blomst har jeg lavet i dobbeltgarn, så den blev lidt større.

sommerhatDerudover hæklede jeg en lang snor af luftmasker, som jeg kørte igennem hullerne i sommerhatten lige inden skyggen starter. Snorene har jeg bundet, så de kan bruges til at stramme hatten lidt til, hvis den skulle være for løs.

Pynten kan du se på billedet.

 

 

 

 

sommerhatsommerhat dukkeliseEndeligt resultat, 2 hatte

Udover at min niece skulle have en sommerhat, var jeg nødt til at hækle en matchende sommerhat til hendes Dukkelise. Igen brugte jeg opskriften, som jeg har linket til som inspiration. Jeg afventer dog, at min niece modtager hattene, da jeg ikke har nogen dukke jeg kunne afprøve hatten på, men det umiddelbare resultat blev fint.

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.