Forside » Hækling » Hæklet pandebånd

Hæklet pandebånd

Der faldt lige pludselig en halv meter sne her hvor jeg bor, og så skal jeg lige love for, at jeg kunne mærke, at jeg hverken har hue, vanter eller halstørklæde. Jeg så én på togstationen, der havde det fineste, flettede pandebånd på, så det måtte jeg prøve at lave min egen version af.

Pandebåndet består af 3 hæklede “strimler”, som jeg så har flettet sammen. Det tog et par forsøg, at få det flettet således, at enderne de mødtes rigtigt da de skulle syes sammen. I forhold til længden på strimlerne vurderede jeg, at når det skulle flettes, så skulle jeg ca. have min hovedomkreds + en halv omgang mere. Det var helt og holdent forkert. Strimlerne kunne give sig så meget, at den ekstra halve omgang slet ikke var nødvendig, så jeg måtte pille op igen. Leg lidt med det, men jeg mener ikke, at du behøver hækle længere, end hvad der svarer til din hovedomkreds + max 2-3 cm.

Materialer:

Jeg har brugt drops air og hvad der ca. svarer til et nøgle garn. Hæklenål str. 6. Stoppenål.

Pandebånd beskrevet:

1: Slå 7 luftmasker op.

2: Vend arbejdet og lav en fastmaske i 2. maske fra nålen. Fortsæt med fastmasker til du har hæklet ned til den anden ende – i alt 6 fastmasker.

3: Lav en luftmaske til at vende på.

4: Vend arbejdet og hækl igen 6 fastmasker.

5: Fortsæt trin 3 og 4 til du har hæklet strimlen så lang som den skal være. Klip garnet – med en pæn strimmel på. Du skal bruge den til at sy, enderne sammen på dine strimler, når de er flettet.

6: Lav 3 strimler i alt.

hæklet pandebånd7: Når de skal flettes sammen, gjorde jeg det, at jeg brugte noget garn, til at indikere, hvilke ender der skulle mødes, når de skulle syes sammen. (Som det fremgår af billedet. )

 

 

 

 

 

20151129_0948118: Start med at flette strimlerne sammen. Start så langt oppe som du kan. Sørg for at strimlerne ikke snor sig. På den måde, for du det bredeste pandebånd.

 

 

 

 

 

9: Når du har flettet ned til enden, skal de rigtig ender mødes. Jeg foldede hele “fletningen” på midten, og kunne se hvilke farver, og dermed hvilke strimler der skulle mødes og syes sammen.

Janni-pandebaand10: Sy enderne sammen på de 3 strimler. (Nu kan du godt fjerne farve-indikatorgarnet igen). Hæft garnet og så er pandebåndet færdig. Aldrig mere kolde ører til mig eller dig.

 

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.