Forside » Hækling » Hæklet My Little Pony

Hæklet My Little Pony

Min niece er helt vild med My little pony, så da jeg så denne fine opskrift, skulle det prøves.

Jeg brugte 2 links. Det første er selve opskriften, som Krudtuglens mor har lavet. Den finder du her.  Det andet var Garn Grammatiks vejledning til, hvordan hun havde lavet hendes pony. Den vejledning finder du her. Jeg gjorde mig nogle erfaringer undervejs, som jeg gerne vil dele med jer.

 

kreativius-my little ponyMin første My Little Pony blev en version af Rarity Princess, som Garn Grammatik også har lavet. Den er lavet af dobbeltgarn og på hæklenål 3.5.

Hals:

Jeg har gjort som Garn Grammatik foreslog og kun hæklet halsen 5 omgange.

 

Manke, pandehår og hale:

Jeg har brugt 25 luftmasker til pandehåret og brugt 55 luftmasker til manken. Det synes jeg dog blev alt for lidt, når ponyen blev så stor, så hvis jeg skal lave den igen, vil jeg lave manken med 60-65 luftmasker. Halen er lavet på 50 luftmasker.  Det hele er hæklet på hæklenål 3.

kreativius-my little ponyRumpepynt:

Jeg kunne simpelthen ikke finde på noget til rumpepynt og endte derfor med denne løsning. Jeg har hæklet 3 cirkler

Rosa cirkel:

Lav en magisk ring med 6 masker.

1. omg: 2 fastmasker i hver maske. (12)

2. omg: *1 fastmaske, 2 fastmasker*, fortsæt sådan hele vejen rundt. (18)

Lilla cirkel:

Lav en magisk ring med 6 masker.

1. omg: 2 fastmasker i hver maske. (12)

Råhvid cirkel:

Lav en magisk ring af 6 masker. (6)

Først syede jeg den råhvide på den lilla, og dernæst de 2 på den rosa, inden jeg monterede dem på ponyen.

kreativius-my little ponyHorn:

Ved hornet har jeg fulgt Garn Grammatiks opskrift i vejledningen.

Øjne:

Jeg har lavet dem meget simple.

En lyseblå cirkel:

Lav en magisk ring af 6 masker.

1. omg: 2 fastmasker i hver maske (12)

En mørkeblå cirkel:

Lav en magisk ring af 6 masker. (6)

Her syede jeg de 2 cirkler sammen først for derefter at sy et par sting med en hvid, der kunne give det lille glimt i øjet, før jeg monterede øjnene på ponyen.

kreativius-applejack

Min nummer 2 pony blev en version af Applejack.

Den var klart nemmere end den første. Applejack er hæklet med enkeltgarn i stedet for dobbelt. Det betød en verden til forskel både mht. til monteringen, men også i forhold til hvor “hårdt” det var at hækle den. Det har så også betydet, at Applejack kun er 17 cm høj, hvor Rarity Princess er 22 cm.

Ponyen er, ligesom den første hæklet med str. 3.5 til hele kroppen og str. 3 til manke, hat, pandehår og hale.

Øjne:

Øjnene er hæklet med en grøn cirkel.

Lav en magisk ring af 6 masker.

1. omgang: 2 fastmasker i hver maske. (12)

Herefter har jeg prikket safety-øjne igennem den hæklede cirkel. Da det er safety-øjne, skal de låses på bagsiden og det betød, at jeg måtte montere øjnene på hovedet, inden det var hæklet helt færdigt – det gik helt fint, selvom det var lidt svært at se, hvor de skulle sidde, når hovedet ikke var fyldt endnu.

Manke, pandehår og hale:

Pandehåret er lavet af 25 luftmasker. Det forkorter jeg nok til 20-22, hvis jeg skal hækle den størrelse igen. Manken er lavet af 50 luftmasker, hvilket jeg synes var rigtig fint. Halen er hæklet af 45 luftmasker. Jeg var nødt til at forkorte lidt, fra den første pony, da Applejack ikke er helt så høj.

kreativius-ApplejackCowboyhat:

Der var ikke lige nogen opskrift på en cowboyhat i nogen af de vejledninger jeg har brugt, så jeg måtte improvisere.

Hvis det er nødvendigt, kan jeg godt lave en guide kun til cowboyhatten, men indtil videre får I opskriften.

Lav 7 luftmasker.

1 omg: Start i 2. luftmaske fra pinden og lav fastmasker (4) hele vejen tilbage. Når du når den sidste luftmaske skal du lave 3 fastmasker i den. Vend arbejdet og lav fastmasker hele vejen på den anden side også. (4 fastmasker) Når du når sidste maske, laver du igen 3 fastmasker. Nu ser den lidt aflang, men dog oval ud.

2 omg.: 5 fastmasker, 2 fastmaker i hver af de 2 næste masker. 6 fastmasker, 2 fastmasker i hver af de 2 næste masker.

3. omg: 7 fastmasker, 2 fastmasker i hver af de næste masker. 7 fastmasker, 2 fastmasker i hver af de 2 næste masker.

4.-8. omg: 1 fastmaske i hver maske hele vejen rundt (23)

9. omg: Her har jeg taget ud 4 gange. Altså *4 fm, 2 fm i næste maske* hele vejen rundt.

10. omg: 2 fastmasker i hver maske hele vejen rundt.

11. omg: * 5 fastmasker, 2 fastmasker i næste maske* hele vejen rundt.

Bryd garnet med en lang ende, så du kan bruge den til montering på ponyen. Tryk toppen (altså den der består af den allerførste række af luftmasker du lavede lidt ned. Sy et par sting igennem den ene ende af hatten, så den bliver nede og har cowboyhat-formen. Bøj siderne lidt op og sy også dem fast med et par sting på siden af hatten. Viola – improviseret Applejack cowboyhat.

Når manke og pandehår er monteret, kan du sy cowboyhatten fast.

kreativius-my little ponyMy Little Ponys kom til at se ud som på billedet.

Det er lige før jeg håber min niece vil have flere, for opskriften er lige til at gå til og består kun af fastmasker, indtagninger og udtagninger. Det er et projekt alle kan kaste sig ud i.

 

 

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.