Forside » Hækling » DIY: Hæklet sut

DIY: Hæklet sut

Når man har lært at lave basismaskerne i hækling, så skal man selvfølgelig have et lille projekt, hvor man får øvet de forskellige masker. Gentagelse er nøgleordet, for at blive rigtig god til hækling.

Denne lille sut er rigtig fin. Den er perfekt, som pynt på bordet, ved en barnedåb eller navngivning, hvis du har mod på at kaste dig ud i, et lidt større projekt, hvor der skal laves flere. Man kan også lave sutterne og bruge dem til en uro over puslebordet.

I denne DIY vil du komme omkring luftmasker (LM), magisk ring, kædemasker (KM), fastmasker (FM) og indtagning. Selve sutten hækler du i 3 dele og monterer efterfølgende. Først hækler du sutten, derefter den lille plade, sutten skal sidde på, og tilsidst en rund ring, som skal syes fast på pladen.

For at se hvordan man laver en indtagning, kan du se eller gense videoen her. Til denne sut, anbefaler jeg at bruge metode nr 2. Altså den “usynlige” indtagning.
Sutten beskrevet:

R1: Lav en magisk ring med 6 masker, stram til og lav en kædemaske for at fuldende cirklen. (Hvis den magiske ring, stadig driller en smule, kan du lave 6 luftmasker og samle dem med en kædemaske, men resultatet bliver ikke helt det samme, som hvis du starter med en magisk ring)

R2: Lav 2 fastmasker ned i hver maske på sidste runde, så du har 12 masker, når du har lavet runden.

R3: Lav en fastmaske i første maske, lav 2 fastmasker i næste maske. Gentag hele vejen rundt. (1 fm + 2 fm hele vejen rundt, i alt 18 masker)

R4: Lav en fastmaske i første maske. Lav en fastmaske i 2. maske. Lav 2 fastmasker i 3. maske på sidste runde. (1 fm + 1 fm + 2 fm hele vejen rundt, i alt 24 masker)

R5-8: Lav en fastmaske i hver maske hele vejen rundt. (i alt 24 masker)

R9: Lav en fastmaske i første maske og 1 indtagning af de næste 2 masker. Gentag hele vejen rundt. (1 fm + 1 indt)

R10-11: Lav en fastmaske i hver maske hele vejen rundt.

R12: Lav en fastmaske i første maske og 1 indtagning af de næste 2 masker. (Som række 9)

R13: Lav 1 indtagning i alle masker hele vejen rundt. Luk af og klip garnet, så der er et langt stykke til at montere med.

Pladen beskrevet:

R1: Lav en magisk ring med 6 masker og lav en kædemaske for at fuldende cirklen.

R2: Lav 2 fastmasker ned i hver maske på sidste runde, så du har 12 masker, når du har lavet runden.

R3: Lav en fastmaske i første maske, lav 2 fastmasker i næste maske. Gentag hele vejen rundt. (1 fm + 2 fm hele vejen rundt, i alt 18 masker)

R4: Lav en fastmaske i første maske. Lav 2 fastmasker i næste masker. Gentag hele vejen rundt. (1 fm + 2 fm hele vejen rundt, i alt 27 masker)

R5: Lav en fastmaske i første maske. Lav en fastmaske i 2. maske. Lav 2 fastmasker i 3. masker. Gentag hele vejen rundt. (1 fm + 1 fm + 2 fm hele vejen rundt, i alt 36 masker)

R6: Lav en fastmaske ned i hver maske hele vejen rundt. (1 fm, i alt 36 masker) Luk af, og hæft garnet.

Ringen beskrevet:

Til at lave den sidste del af sutten, laver jeg bare en stor magisk ring, med det antal masker jeg nu en gang syntes der skal på. Alt afhængig af hvad str man mener ringen skal have. Prøv dig frem med hvad du syntes der er pænest, men for nemhedens skyld, siger vi, at jeg har lavet en magisk ring med 20 masker. Træk en smule til, men ikke så meget, som du ville gøre det med en magisk ring. Maskerne skal ikke begynde at “bølge”. Lav en kædemaske på starten af ringen, for at binde den sammen. Klip garnet og hæft det. Nu har du lavet den sidste del af sutten og skal til at montere den.

Montering beskrevet:

Du skal bruge en hæftenæl/stoppenål. (Jeg bruger selv en stor broderi-nål – den fungerer også). Put den lange ende af garnet fra du sluttede sutten, i nålen. Stik den igennem pladen og tilbage igennem sutten. Gør det et par gange, men kun lige midt i pladen. Sæt herefter din ring henover, hvor de små sting er i pladen. Kør garnet tilbage igennem pladen og ind igennem ringen, tilbage igennem pladen og hæft sammen med sutten. Gentag det nogle gange, til du mener dine dele hænger fint sammen. Hæft garnet på sutten og klip garnet af.

FLOT! – du har nu hæklet din første sut. IMG_3486

 

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.