Forside » Hækling » Barnevognskæde med kugler og stjerner

Barnevognskæde med kugler og stjerner

En barnevognskæde er en fantastisk barselsgave. Det er den slags man aldrig tænker over at købe selv og hvorfor så ikke gøre den helt unik, ved selv at lave én.  Den her er holdt rimeligt simpel, så begyndere, såvel som øvede kan kaste sig ud i projektet.

Materialer: Garn (gerne forskellige farver), hæklenål, stoppenål, bamsefyld, et par små bjælder, 2 krokodillenæb og en strikkelise.

Barnevognskæde beskrevet:

hæklet stjerne kreativius-2471Trin 1: Hækl 2 stjerner. Opskriften finder du her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kreativius-hæklede kuglerTrin 2: Hækl 3 kugler. Kuglerne er hæklet efter samme opskrift, men der er brugt dobbeltgarn og en større hæklenål til den store kugle. Kort sagt, du kan variere dem, som du har lyst til. I den store kugle er der også puttet 2 små bjælder ned i, så der giver lidt lyd, hvis barnevognskæden bliver slået til. Opskriften finder du her.

 

 

 

SuttesnorTrin 3:  Nu skal selve kæden laves, den som stjernerne og kuglerne skal hænges i. Her er der brugt en strikkelise. Sørg for at have en god lang garn-ende til at hænge ud ved start og klip også garnet lidt længere, når du skal slutte. Barnevognen er 50 bred i følge producenten, så snoren er lavet 52 lang.

 

 

kreativius-2371Trin 4: Når du har lavet snoren på strikkelisen skal du bruge begge garn-ender til at sy snoren fast på krokodillenæbbene. Her er mit bedste råd, at prøve dig frem. Jeg har snoet omkring krokodillenåbbet og stukket nålen igennem kæden mange gange, til jeg synes, at den sidder ordentlig fast. Hæft garnet bagpå.

 

 

 

Barnevognskæde kreativiusTrin 5: Sy kuglerne og stjernerne fast på kæden. Jeg startede på midten og syede den store kugle fast på snoren. Derefter kunne jeg måle mig frem til stjernerne og til sidst de små kugler. De skulle altså gerne hænge nogenlunde lige, når den bliver hængt op.

Sådan her ser den færdige barnevognskæde ud.

Flot lavet!

Skriv en kommentar

Din email bliver IKKE vist. Obligatoriske felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.